Jak probíhalo letošní soustředění v Bystřici nad Pernštejnem?

Zimní soustředění v tomto městě je již tradiční akcí našeho klubu. Po nesmělých začátcích, kde jsme dopoledne vybíhali na mnohakilometrové výběhy do terénu a odpoledne jsme si zahráli futsal v hale, jsme si postupně každoročně přidávali zátěž a překvapovali sami sebe, kolik toho ještě sneseme.

Právě ukončené soustředění nebylo výjimkou. Ze strachu o výdrž hráčů se na soustředění připravujeme již od prosince plněním individuálních tréninkových dávek  - Modrý život. I přesto mi při přípravě programu občas zamrazí z velikosti zátěže uložené na bedra hráčů. Ale co, vydrželi jsme vždycky, nějak to dopadne…

Sešli jsme se ve čtvrtek již o půl osmé na nádraží v Řečkovicích ve skvělém počtu deseti statečných. Po nezbytné zastávce na ranní kávičku v Tišnově jsme asi v devět dorazili do sportareálu v Bystřici nad Pernštejnem. Je až neuvěřitelné, jaké sportovní vyžití pro své občany toto město nabízí. Sjezdovky, běžkařské trasy, cyklostezky, bazény, koupaliště, tenisové haly, sportovní hala, zimní stadion, atletický stadion, lanové centrum, paintball, lezecká stěna, a bezpočet hřišť a hřišťátek.

Po rychlém ubytování jsme nastoupili k prvnímu seznamovacímu výběhu po Bystřických cyklostezkách, který jsme zakončili překážkovou drahou v pohádkovém kopci. Běh po čerstvě napadaném prašanu s krásným výhledem po okolí mužstvo tak nabudil, že si dokonce přidalo i několik set metrů navíc (nesprávným odbočením z trasy).

Následuje oběd a nezbytný odpočinek. Čas na vytrávení využil každý po svém někteří ke spánku, někteří k tanci a někteří k četbě. 

Následoval trénink dynamiky v hale spojený s tréninkem brankářů. Po rozcvičení jsme roztočili kola kruhového tréninku, který s úsměvem sledovali naši protahující se brankáři. Hurá výraz obličeje se i jim ale brzy stáhnul do úšklebku a na čele se i jim objevil pot. Cvik stíhal cvik, po skoku následoval sprint a další blok, zkrátka nikdo se nenudil. Zbytek mužstva stihl sestavy slalomů, švihadel, sprintů a přeskoků také zdárně, takže nám zbyl čas i na první fotbálek. 

Z haly jsme se po drobném občerstvení přesunuli rovnou do bazénu, který jsme měli jen pro sebe. Naplánována byla první regenerace, která se však postupně zvrhla v souboj ve vodním pólu. Naprosto vyčerpaní jsme se odebrali odpočívat na ubikace.

V šest hodin jsme se šli navečeřet a po večeři jsme si u pivka promítli video s připravenou taktikou, se kterou vyrukujeme na soupeře v příštích měsících. No a pak ještě na závěr tohoto dlouhého dne jsme se vypravili do haly na klasický futsalový trénink konečně i s míči.

Následovala relaxace ve vířivce, pokec v apartmánu a spánek.

V pátek ráno jsme se setkali všichni u snídaně, dokonce dorazili i dlouho ponocující hráči s poněkud křečovitým úsměvem na rtech.

Páteční sestava tréninků se skládala z ranní dynamické hodinky v hale, kde jsme si zablbli ve společnosti tréninkových žebříků a dále z již klidnější dopolední regenerace v bazénu.

Po obědě šli brankáři do haly na svou hodinku válení, skákání a chytání a zbytek mužstva si dal další z výběhů po okolí Bystřice. Následovalo posezení u videa a futsalový trénink s nácvikem taktiky a pořádným futsalovým zápasem v hale. Pak jsme šli na večeři, do vířivky a nakonec kvalitně oslavili konec dne na apartmánu. Někteří slavili i vítání dne nového.

Sobotní den odstartoval další hráčský výběh po okolí a také trénink brankářů v tělocvičně základní školy, kam jsme se přesunuli z obsazené haly. Pak tradičně plavání v bazénu, oběd a po obědě tříhodinový maratón tréninků v tělocvičně.

Začali jsme nácvikem taktiky a pohybu v zápasech, následovala náročná plyometrická cvičení, poté svačinka, vzpamatování se z prožitého výkonu a futsalový trénink pohybu s míči. Na závěr jsme si zahráli několik futsalových zápasů tři na tři a šli na večeři.

Po večeři opět regenerace ve vířivce a nekončící oslavný maraton na apartmánu, že je soustředění ve zdraví za námi. Nedělní snídaně mě překvapila, přišli všichni hráči a všichni dokonce i jedli.

Na nedělní dopoledne byl naplánován dvojzápas ve futsale. Tak jsme se rozdělili na dvě skupiny a zahráli si krásný a až překvapivě rychlý futsal.

Poté rychle zabalit věci a hurá domů.

Soustředění se velmi podařilo, nikdo se nezranil, všechny tréninkové dávky jsme dodrželi, takže nám nezbývá než doufat, že se dřina vyplatí a v jarních soutěžních zápasech budeme vždy tahat za delší konec.

 

vložil Paja, 03.02.18

 

Novinky

03.11.2012 - Ahoj! V akcích přibylo zimní soustředění, které proběhne stejně jako loni v Bystřici nad Pernštejnem. Tož nakupte diáře na rok 2013 a zapiště si tam termín více » Mry

zobrazit všechny ›

Nejbližší akce iCal

Trénink

28.03. 19:45 - Tělocvična Jehnice

Přijde: Panter, Michal, Bárt
Nepřijde: Ježek, Ondra, Paja, Waki, Wadji, Chetan, Mattoni
Ignoruje: Falco, Fogl, Kuba, Luzi, Marině

Jehnice - Frutti di Mare

07.04. 17:20 - Rybnická

Přijde: Waki, Wadji, Michal, Chetan
Nepřijde: Ježek, Paja
Ignoruje: Bárt, Falco, Fogl, Kuba, Luzi, Marině, Mattoni, Ondra, Panter

Zobrazit aktuální akce nebo archiv akcí.

Partneři klubu